Istoric - Porta

Istorie

Jacek Sarnowski, fondatorul grupului PORTA, provine dintr-o familie cu traditii mestesugaresti. Tatal sau l-a invatat, ca daca vrea sa obtina ceva, trebuie sa lupte pentru acel lucru. Aceasta doctrina, combinata cu pasiunea de a crea, cu nevoia continua de schimbare si dezvoltare, ia permis ulterior sa creeze o companie care astazi este un lider in productia usilor pe piata poloneza.

1992

Cand Jacek Sarnowski s-a intors dintr-o calatorie de afaceri din Franta, plin de idei si inspiratii, el avea deja experienta in domeniul afacerilor. El stia ca "acasa" este cel mai important loc de pe pamant pentru fiecare om, iar fiecare casa incepe cu o usa. Acest gand la inspirat in infintarea companiei PORTA. La inceputul anului 1992, in prima fabrica din Bolszewo, langa orasul Wejherowo, au lucrat nu mai mult de 10 persoane. Astazi este sediul central al companiei si al companiei Porta KMI Poland East.

2000

Fondatorul companiei, Jacek Sarnowski, spune ca succesul nu este doar o chestiune de noroc. Mintea deschisa, o idee pentru o afacere, investind in oameni si calitatea produselor sunt importante, de asemenea. Modul de abordare al afacerii a dus la prosperitatea acesteia, iar in anul 2000 s-a infiintat fabrica moderna de tocuri din orasul Elk.

2001

Tehnologia de productie se moderniza continuu, iar consiliul a investit intens in echipament și linii noi. Doar la un an dupa deschiderea primei sucursale din Elk, a fost înfiintata cea de a doua fabrica de produse metalice. In aprilie 2001, o noua sucursala din Suwalki a fost inclusa in grupul PORTA, si anume o fabrica pentru produse realizate din furnir natural.

2003

In iulie 2003, In orașul Arad, Romania, a fost infiintata Porta KMI Romania. Nu am fi reusit acest lucru fara angajatii noatri.

2009

Productia automazita si aparatura de ultima generatie a fost tot timpul foarte importanta pentru noi, datorita acestui fapt s-a realizat transferul productiei de tocuri si supralumini pe furnir natural catre Porta KMI Fornir, in Suwalki.

2011

De la inființarea companiei, ne concentram asupra urmatoarelor tendinte globale, dar si asupra dialogului cu consumatorii si partenerii nostri. Prin urmare, in 2011 am creat blogporta.pl - o platforma pentru toți cei care cauta mai multe informatii despre usi, cautand inspiratii si sfaturi specifice care explica in mod clar problemele tehnice. Pentru profesioniști si specialisti am creat un portal dobrymontażysta.pl, care nu este doar o baza solida de cunostinte despre toate produsele noastre, ci si un spatiu de schimb de opinii.

2015

Astazi, Grupul PORTA are 5 fabrici de usi, care sunt alese lunar de catre proprietarii a 20 000 de case și apartamente. Succesul companiei nu ar fi fost posibil fara ajutorul celor 1 600 de angajati. Compania se dezvolta datorita ideilor inovatoare, inspiratiilor si schimbsrilor. Incă mai cautam solutii noi pentru usi, care sunt inima casei de vis. Investim in echipa noastra, dar si in generatia de tineri designeri. In concursul Porta BY ME, acestia pot sa-si demonstreze creativitatea si perspectiva. Jacek Sarnowski a visat la o profesie de arhitect, a fost mereu fascinat de creatie. El nu a devenit arhitect, dar a reusit sa construiasca o companie care sa aiba o baza si perspective stabile pentru dezvoltarea ulterioara in viitor.